Rozpis na 3 porcie
4 stredne veľké paradajky pokrájané na malé kocky (aj so šťavou)
3 šálky vody
4 PL arašidového masla
½ šálky konzervovaného cíceru prepláchnutého pod tečúcou vodou
1 šálka baby špenátu posekaného nadrobno
½ strúčika cesnaku, prelisovaný
½ PL karí korenia
čierne korenie
soľ
Postup
V hrnci zohrejeme vodu a rozmiešame v nej arašidové maslo. Pridáme paradajky, karí korenie, čierne korenie, cesnak a soľ. Necháme variť 3 – 4 minúty a pridáme cícer a špenát. Varíme ďalších asi 5 minút, kým nie je zelenina mäkká (al dente).
Čas prípravy: 15 minút
Poznámka
Výborná polievka, ktorá na prvé prečítanie znie asi trošku netradične. Dajte jej však šancu, stavíme sa, že sa stane vašou obľúbenou.
Hokkaido polievka so sladkým zemiakom
Rozpis na 2 porcie
½ malej hokkaido tekvice očistenej a nakrájanej na 5 cm veľké kúsky
1 malý sladký zemiak nakrájaný na kolieska aj so šupkou
1 malá vetvička čerstvého rozmarínu
2 PL olivového oleja
soľ
čierne korenie
2 šálky horúcej vody
½ balenia marinovaného tofu nakrájaného na 1 cm kocky
Postup
Nakrájanú tekvicu spolu s rozmarínom a sladkým zemiakom dáme do vrecka, pridáme 1 PL oleja, soľ a čierne korenie. Uzavrieme a dobre premiešame. Zeleninu preložíme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme približne 25 minút, kým tekvica a sladký zemiak nezmäkne. Vyberieme rozmarín, upečenú zeleninu preložíme do hrnca, zalejeme horúcou vodou a rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.
Na panvici so zvyšným olejom opečieme tofu približne 5 minút, kým nie je na povrchu zlatisté a pri servírovaní polievky ho dáme navrch.
Čas prípravy: 30 minút
Poznámka
Hustá krémová polievka, ktorá vám dodá potrebné sacharidy a bielkoviny a okrem toho kopu prospešných antioxidantov.