Po náročnom dni nie je nič lepšie, ako tanier horúcej polievky. Túto jednoduchú polievku si uvaríte takto - opečte nakrájanú cibuľu a cesnak na olivovom oleji. Pridajte konzervu pokrájaných paradajok a konzervu bielej fazule (prepláchnutú cez sitko). Nechajte 5 minút dusiť, potom zmes rozmixujte dohladka. Fazuľa pridá polievke bohatú zamatovú textúru, okrem toho zasýti váš žalúdok vlákninou a proteínmi.
Sladký zemiak s orechmi
Rozšľahajte mandľové alebo kešu maslo s nesladeným mandľovým mliekom na riedku šťavu. Lyžicou ňou potrite pečený sladký zemiak a navrch poukladajte nakrájané jablko alebo hrušku. Poprášte škoricou a niekoľkými mandľami.
Chutná ovsená kaša
Ovsená kaša, vajce, trochu zeleniny vás samé o sebe veľmi nezasýtia, ale ak ich spojíte, vytvoríte chutné, teplé a uspokojujúce jedlo. Uvarte si ovsenú kašu podľa návodu a medzitým si opečte zeleninu s vašimi obľúbenými bylinkami a korením, na panvici si spravte volské oko. Keď je všetko hotové, dajte zeleninu a vajíčko na ovsenú kašu a jedlo ozdobte sušenými bylinkami a korením.