Antioxidanty, ktoré dávajú farbu červeným pomarančom, chránia cievy a zlepšujú krvný obeh. A biele vlákna, ktoré dužinu v pomelo obklopujú, obsahujú veľa flavonoidov, ktoré znižujú hladinu zlého cholesterolu.
Satsuma
Toto japonské ovocie je čoraz populárnejšie. Vysoký obsah draslíka spôsobuje pokles krvného tlaku. Jedna satsuma obsahuje 200 miligramov draslíka, t. j. jednu šestinu jeho dennej potreby.
Klementínka
Klementínka prispieva k ochrane DNA vďaka vysokému obsahu vitamínu C. Už jedna klementínka pokrýva 60% dennej potreby vitamínu C. Štúdie ukázali, že vitamín C z citrusových plodov chráni DNA pred oxidačným stresom, toxínmi vznikajúcimi vplyvom životného prostredia, fajčením alebo pretrénovaním.
Grep
Grep je ideálny na chudnutie, keďže zvyšuje spaľovanie tukov. Vlákna grepov rýchlo zabezpečia pocit sýtosti. Okrem toho zvláštna príchuť obalu ovocnej dužiny stimuluje enzýmy, ktoré podporujú spaľovanie tukov.
Citróny a limetky
Pre náš imunitný systém sú vzácne antioxidanty oboch druhov tohto ovocia. Šupka citrónov aj limetiek obsahuje tzv. terpény, veľmi účinné antioxidanty, ktoré chránia náš imunitný systém.
Pomaranč
Pomaranče sú doslova nabité minerálnymi látkami, napr. železom (0,4 mg na 100g), ktoré je dôležité pri prenose kyslíku krvou, a fosforom (23 mg na 100g), ktorý telo využíva na rozdelenie buniek, získavanie a ukladanie energie.