Rozpis na 2 porcie
2 veľké pomaranče ošúpané a pokrájané na kocky (bielu šupu neodstraňujte, je v nej to najlepšie!)
Suroviny na dressing
1/2 šálky nízkotučného vanilkového jogurtu
2 PL čerstvej citrónovej šťavy
¼ ČL karí korenia
¼ ČL sušenej citrónovej kôry
1 – 2 PL hnedého cukru alebo javorového sirupu
Postup
V malej miske zmiešame všetky suroviny na dressing pomocou metličky. Dressing by mal byť príjemne sladkokyslý. Vo veľkej mise zmiešame ryžu, pomaranče a premiešame s dressingom.
Čas prípravy: 20 minút
Banánový chlieb
Rozpis na 12 kúskov
3 veľké banány popučené vidličkou
1 bio vajce
¼ šálky (rastlinného) mlieka
¼ šálky jablkového pyré
2 PL arašidového masla
1 šálka hnedého cukru pomletého najemno
1 šálka jemných ovsených vločiek pomletých najemno
1 šálka celozrnnej múky
2 ČL prášku do pečiva
štipka soli
1 šálka orechov posekaných najemno
Postup
V miske vymiešame vajce s cukrom. Pridáme mlieko, jablkové
pyré, arašidové maslo a banány. V druhej miske zmiešame múku, ovsené
vločky, prášok do pečiva, soľ a orechy. Sypkú zmes postupne vmiešame do
tekutej zmesi. Cesto vylejeme do olejom vymastenej formy na chlieb,
vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 45 minút, alebo až
kým vytiahneme špáradlo zapichnuté do cesta čisté.
Čas prípravy: 60 minút