500 g jablkového pyré z pohára
150 g špaldovej múky
100 g mletých lieskových orechov
100 g jemných ovsených vločiek
50 g cukru
50 g hrozienok
1 vajce
1 balenie prášku do pečiva
1ČL škorice
½ ČL soli
Príprava
Do misky dáme jablkové pyré a pridáme prášok do pečiva, škoricu, cukor, soľ a všetko spolu premiešame. Pridáme vajce a krátko premiešame mixérom. Ďalej prisypeme špaldovú múku, ovsené vločky a pomleté lieskové orechy dáme do samostatnej misky, spojíme. Múkovú zmes pridáme k jablkám a spracujeme mixérom na hladké cesto. Nakoniec pridáme hrozienka. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme približne 60 minút pri teplote 175 °C. Drevenou špajdľou vyskúšame, či je chlebík dostatočne prepečený. Vyberieme upečený chlebík z rúry a necháme ho 10 minút postáť vo forme, potom ho vyklopíme a necháme vychladnúť.