Načítavam...
Beháme.sk
Zvoľte veľkosť písma:
AaAaAaAaAa
Beháme.sk

Vyskúšajte jablkový chlebík s hrozienkami

Vyskúšajte jablkový chlebík s hrozienkami
Tento nápad na raňajky vás nabije energiou na ťažký tréningový beh alebo preteky bez toho, aby vás zaťažil.
Ingrediencie

500 g jablkového pyré z pohára

150 g špaldovej múky

100 g mletých lieskových orechov

100 g jemných ovsených vločiek

50 g cukru

50 g hrozienok

1 vajce

1 balenie prášku do pečiva

1ČL škorice

½ ČL soli

Príprava

Do misky dáme jablkové pyré a pridáme prášok do pečiva, škoricu, cukor, soľ a všetko spolu premiešame. Pridáme vajce a krátko premiešame mixérom. Ďalej prisypeme špaldovú múku, ovsené vločky a pomleté lieskové orechy dáme do samostatnej misky, spojíme. Múkovú zmes pridáme k jablkám a spracujeme mixérom na hladké cesto. Nakoniec pridáme hrozienka. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme približne 60 minút pri teplote 175 °C. Drevenou špajdľou vyskúšame, či je chlebík dostatočne prepečený. Vyberieme upečený chlebík z rúry a necháme ho 10 minút postáť vo forme, potom ho vyklopíme a necháme vychladnúť.


9.3.2017 / Fit Hit / Autor: pl /  Foto: BIGSTOCK